האם לסווג טיפים למלצרים כהכנסה ?
אחת הסוגיות העומדות בפני בעלי עסקים בתחום המסעדנות היא האם לסווג טיפים למלצרים כהכנסה של העסק או שמא הטיפ נחשב כהכנסה של המלצרים. לאחרונה, עקב קביעה של בית המשפט העליון, המחלוקת נפתרה: ההכנסה מטיפים הנה הכנסה המשולמת לעובדים מידי הלקוחות ולא על ידי המעביד ועל כן לא נחשבת לשכר.
טיפים – הכנסה של העובד או של המסעדה?
קביעה של בית המשפט אישרה שאלה שעמדה על הפרק כבר שנים רבות ועיקרה, כי טיפים המשולמים למלצרים על ידי הלקוחות, מבלי שחויבו לעשות כן, אינה נחשבת כהכנסה של המסעדה אלא כהכנסה של המלצר בלבד.
הסיבה לקביעה זו היא כי ברוב המקרים, הטיפים שמקבלים המלצרים הולכים לקופה שלהם ולא לקופת העסק ובתום המשמרת, מחולקים באופן שווה או באופן יחסי לשעות העבודה, בין המלצרים עצמם. כך שלמעשה, אין קשר לבעל העסק.
מתי בכל זאת כן קיים הקשר? ובכן, במקרה ואחד המלצרים לא הגיע לשכר המינימום ובעל העסק מחויב להשלים לו את ההפרש כאשר ההשלמה עדיין תחשב כתשר השייך למלצר.
באילו מצבים הטיפים כן נחשבים להכנסה של המסעדה?
טיפים כן נחשבים להכנסה של המסעדה במקרים בהם דמי השירות מחויבים בחשבון , ובמקרים בהם התשלום בעבור הארוחה שולם יחד עם השירות באמצעות כרטיס אשראי ולא שולם בנפרד.
לקבלת שירותי ניהול חשבונות צור קשר אתנו עוד היום בטלפון 03-5093323 ונשמח לעמוד לשרותך!